Trainingen DrieLab - Spelend Leren

Spelend, thematiserend en onderzoekend leren in groep 3

  • Wil je in groep 3 meer spelend en onderzoekend leren?
  • En in de middag samen met je klas thematisch werken?
  • Een themahoek samen inrichten met een boeiend circuit?
  • Aan de slag met leervragen en onderzoeksdialogen?
  • Ruimte geven aan eigen inbreng en de betrokkenheid volgen?
  • En wil je dit laten lukken in een bomvolle agenda en klas?
  • Dan is deze training iets voor jou!

Wat houdt deze training in?

 

De training Spelend Leren in groep 3 verdelen we over drie dagdelen. We organiseren open trainingen op diverse locaties in Nederland en geven teamtrainingen op je eigen school. Het is ook mogelijk om de training online te volgen.

We gaan aan de slag met thema’s die leiden tot betrokkenheid. Je leert thema’s in de basis voor te bereiden en met de klas verder te onderzoeken en op te bouwen. We bekijken mogelijkheden om het spel in je groep te begeleiden en samen voor te bereiden.
Ook verdiepen we ons in het jonge kind. De behoefte aan spel en handelend leren. We kijken naar de doelen die je in de ochtend aanbiedt, om deze in de middag te vertalen naar betekenisvolle activiteiten in de spelhoek en een circuit. En we verrijken het spel met spelwendingen, onderzoekend en ontwerpend leren (KleuterLab).

Is dit waar je naar op zoek bent? Sluit dan aan bij deze praktische training. Samen bereiden we je praktijk voor en reflecteren we op onze ervaringen. Inspirerend, actief en verrijkend voor jou en je klas.

Waar en in welke vorm kan ik deze training volgen?

Open trainingen Spelend leren in groep 3

We geven open trainingen door heel Nederland. Dit doen we het hele jaar bij gastscholen die hun deuren voor ons openen. Wil je je individueel specialiseren? Samen met collega’s van andere scholen de kneepjes van het vak leren kennen? Kies je regio en de training die je wilt volgen en kijk waar je kunt aansluiten.

open training
online training

Online training Spelend leren in groep 3

Wil je liever een training online volgen? Dat kan! Regelmatig plannen we een nieuwe online training in. Deze volg je tegelijk met een groep professionals via Zoom. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen en interactie. Je krijgt praktijkopdrachten, hand-outs en handige (digitale) materialen na iedere module. Je krijgt toegang tot een online prikbord om de ontwikkeling van anderen te volgen en we reflecteren op je praktijk. De inhoud is gelijk aan de ‘live’ trainingen en je wordt begeleid door een vaste trainer.

Teamtraining Spelend leren in groep 3

Wil je een training op maat met je eigen team of onderbouwbouw volgen? Neem dan vooral contact op voor de mogelijkheden. We bellen of Zoomen om kennis te maken en jullie beginsituatie en wensen in kaart te brengen. Vervolgens stellen we een offerte op. Jullie krijgen een trainer toegewezen met wie je data gaat prikken. En dan: aan de slag! 

Interesse? Neem contact op via: info@hetkleineavontuur.nl

teamtraining2

Belangrijke informatie: