juniorlab

Trainingen JuniorLab

Onderzoekend leren, wereldoriëntatie
én leren leren in groep 4-8

 • Wil je aan de slag met onderzoekend leren?
 • Dit koppelen aan wereldoriëntatie?
 • Vaardigheden begeleiden en kennis vergroten?
 • Inzicht in leerprocessen: onderzoeksvaardigheden, executieve functies,
  metacognitie en mindset?
 • Handige tips om eigen leervragen van kinderen op te halen?
 • Leergesprekken en onderzoeksdialogen voeren?
 • Planmatig werken met de JuniorLab placemat?
 • Inspiratie voor portfolio en jaarplanning?
 • Reflectie op jullie eigen praktijk?
 • Doe dan me met deze toffe en verdiepende training!

Wat houdt deze training in?

De training JuniorLab (groep 4-8) verdelen we over drie dagdelen. We organiseren open trainingen op diverse locaties in Nederland en geven teamtrainingen op je eigen school. Het is ook mogelijk om de training online te volgen gedurende twee avonden.

We gaan aan de slag met de onderzoekscyclus van JuniorLab. Per fase van onderzoek leer je vaardigheden te herkennen, stimuleren en begeleiden. We gaan aan de slag met het ophalen van eigen leervragen en het verwerken van kennis op een creatieve wijze. Met je klas ga je een onderzoeksmuur opbouwen, waar jullie van en met elkaar leren. Je krijgt handvatten om te variëren in presenteren en reflecteren. En er is veel ruimte voor inspiratie en vragen uit jouw eigen praktijk.

Is dit waar je naar op zoek bent? Sluit dan aan bij deze praktische training. Inspirerend, actief en verrijkend voor jou en je klas.

Waar en in welke vorm kan ik deze training volgen?

Open trainingen JuniorLab

We geven open trainingen door heel Nederland. Dit doen we het hele jaar bij gastscholen die hun deuren voor ons openen. Wil je je individueel specialiseren? Samen met collega’s van andere scholen de kneepjes van het vak leren kennen? Kies je regio en de training die je wilt volgen en kijk waar je kunt aansluiten.

open training
online training

Online training JuniorLab

Wil je liever een training online volgen? Dat kan! Regelmatig plannen we een nieuwe online training in. Deze volg je tegelijk met een groep professionals via Zoom. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen en interactie. Je krijgt praktijkopdrachten, hand-outs en handige (digitale) materialen na iedere module. Je krijgt toegang tot een online prikbord om de ontwikkeling van anderen te volgen en we reflecteren op je praktijk. De inhoud is gelijk aan de ‘live’ trainingen en je wordt begeleid door een vaste trainer. Deze training wordt aangeboden voor reguliere klassen en plusklassen.

Teamtraining JuniorLab

Wil je een training op maat met je eigen team? Neem dan vooral contact op voor de mogelijkheden. We bellen of Zoomen om kennis te maken en jullie beginsituatie en wensen in kaart te brengen. Vervolgens stellen we een offerte op. Jullie krijgen een trainer toegewezen met wie je data gaat prikken. En dan: aan de slag! 

Interesse? Neem contact op via: info@hetkleineavontuur.nl

teamtraining2
gastlessen

NIEUW: Gastlessen JuniorLab

Op verzoek starten wij in schooljaar 2022-2023 met gastlessen waarin we een thema JuniorLab draaien. De gastdocent kan de klas overnemen, zodat jullie ruimte in je agenda krijgen. Lekker werkdrukverlagend. Je mag er natuurlijk ook bij komen zitten om de kneepjes van het vak te leren. Wat houdt het in:
– 1 gastdocent
– 4 tot 6 lessen van 2-3 uur worden door deze docent gedraaid
– onderzoekend leren met JuniorLab
– gecombineerd met creatief verwerken, begrijpend lezen, leren leren en presenteren
(Dit aanbod valt onder de NPO gelden)

Belangrijke informatie: