Trainingen PeuterLab

Ontdekkend spelen met jongste kleuters en peuters

  • Wil jij jongste kleuters en peuters laten exploreren met alledaagse en open materialen?
  • Vanuit de zintuigen en nieuwsgierigheid de wereld laten verkennen?
  • Wil je leren hoe je dit spel kunt observeren, begeleiden en verrijken?
  • Wil je rijke taal en handelingen toevoegen zonder het spel te verstoren?
  • De ontdeksporen van de kinderen volgen en zelf ontdekvragen toevoegen als daar ruimte voor is.
  • De ervaringen koppelen aan ‘de echte wereld’?

Wat houdt deze training in?

De training PeuterLab kan uit één, twee of drie bijeenkosten bestaan. Dit overleggen met altijd met de opdrachtgever of de gastlocatie. We organiseren open trainingen op diverse locaties in Nederland en geven incompanny- of teamtrainingen op je eigen school. Het is ook mogelijk om de training online te volgen.
 
Tijdens deze training krijg je veel inspiratie, direct toepasbare tips en tools om ontdekkend spelen in je groep nog steviger neer te zetten. Je leert ontdekkend spel te faciliteren en begeleiden. Samen gaan jullie ontdeksporen maken en ervaringen koppelen aan de wereld om hen heen. Verrassend, avontuurlijk en ontzettend leuk
 
De training is lekker praktisch en de oefeningen kosten nauwelijks voorbereidingstijd.

Waar en in welke vorm kan ik deze training volgen?

Open trainingen PeuterLab

We geven open trainingen door heel Nederland. Dit doen we het hele jaar bij gastlocaties die hun deuren voor ons openen. Wil je je individueel specialiseren? Samen met collega’s van andere scholen de kneepjes van het vak leren kennen? Kies je regio en de training die je wilt volgen en kijk waar je kunt aansluiten.

open training
online training

Online training PeuterLab

Wil je liever een training online volgen? Dat kan! Regelmatig plannen we een nieuwe online training in. Deze volg je tegelijk met een groep professionals via Zoom. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen en interactie. Je krijgt praktijkopdrachten, hand-outs en handige (digitale) materialen na iedere module. Je krijgt toegang tot een online prikbord om de ontwikkeling van anderen te volgen en we reflecteren op je praktijk. De inhoud is gelijk aan de ‘live’ trainingen en je wordt begeleid door een vaste trainer.

Teamtraining PeuterLab

Wil je een training op maat met je eigen team of in je eigen organisatie volgen? Neem dan vooral contact op voor de mogelijkheden. We bellen of Zoomen om kennis te maken en jullie beginsituatie en wensen in kaart te brengen. Vervolgens stellen we een offerte op. Jullie krijgen een trainer toegewezen met wie je data gaat prikken. En dan: aan de slag! 

Interesse? Neem contact op via: info@hetkleineavontuur.nl

teamtraining2

Belangrijke informatie: