PeuterLab : ontdekken, exploreren en creëren

Wil je meer ruimte maken voor ontdekken en onderzoeken in je groep? En werk je met 2 tot 5 jarigen? Dan zit je bij PeuterLab helemaal goed! Wij hebben een toffe toolkit en leuke trainingen ontwikkeld, waarmee je dit spel in je groep kunt neerzetten én begeleiden. Binnen en buiten! De toolkit bevat ontdekkaarten met handige begeleidingstips. Wil je die eerst uitproberen? Klik dan op de gratis demokaarten.

PeuterLab producten

PeuterLab trainingen

Om een kanjer te worden in het begeleiden van ontdekkend spel zul je eerst flink los moeten laten. Misschien ben je hier al heel goed in. Top!
In onze trainingen verkennen we samen de mogelijkheden om ontdekkend spel te begeleiden en te verrijken. Samen gaan we praktisch aan de slag en oefenen we diverse begeleidingsvormen. Heel activerend, super leuk en lekker praktisch!

Wil je graag een training van PeuterLab? Dat kan! We hebben verschillende soorten trainingen:

De Toolkit PeuterLab?

In de toolkit PeuterLab zitten 50 waanzinnig leuke ontdekkaarten. Door de kaarten in te zetten wordt ruimte gecreëerd om kinderen vrijuit ontdeksporen te laten maken. Ze gaan aan de slag met open materialen en hun ervaringen worden gekoppeld aan ‘de echte wereld’.

De kaarten zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Ze helpen professionals in de kinderopvang bij het begeleiden van die ontdekkende spel. Door te verwonderen, handelingen na te doen en verdieping aan te brengen. Alle tips staan op de kaarten.

Met de 50 ontdekkaarten kun je ruim 2 jaar aan de slag!

Benieuwd naar de inhoud van de toolkit PeuterLab?
Wij werken niet met zichtzendingen, maar geven je wel de kans om een paar kaarten in de praktijk uit te proberen.

Heel veel plezier ermee!

Download hier gratis PeuterLab demo kaarten

Meer over PeuterLab

Peuters en kleuters hebben de natuurlijke drang om de wereld te ontdekken. Hierbij zetten ze hun zintuigen in en spelenderwijs vullen ze hun bibliotheek van ervaringen. Alles wat ze meemaken, beleven en voelen draagt bij aan hun kijk op de wereld om hen heen.

“Hoe meer peuters zelf ontdeksporen mogen maken, hoe steviger ze in de wereld zullen staan.”

Ontwikkeling is niet vanzelfsprekend en moet gestimuleerd worden. Er is alleen een groot verschil tussen een kind volledig bij de hand nemen en een kind volgen in zijn interesses en plannen. Bij PeuterLab kiezen we voor het laatste. We stimuleren kinderen door alledaagse materialen voor te leggen en te kijken wat een kind hiermee gaat doen. Heel simpel.

De toolkit PeuterLab

De toolkit PeuterLab is een cadeau voor iedereen die met peuters werkt. Al snel ontdek je dat kinderen waanzinnig veel lol beleven aan exploreren. En jij kunt op de kaarten precies zien hoe je dit spel kunt begeleiden. Kinderen werken met alledaags materiaal dat je uitnodigend klaarlegt. In de kaart staat precies omschreven hoe je dit kunt doen.

De materialen die we hebben gekozen zijn bijvoorbeeld: lappen stof, verf en natuurlijke materialen.

Ruimte en uitdaging

De kinderen krijgen vervolgens de ruimte vanuit hun nieuwsgierigheid het materiaal te verkennen, ontdekken en manipuleren. Op de kaarten staan mogelijke handelingen omschreven die het kind met het materiaal
kan gaan uitvoeren. Als begeleider volg je het kind, verdiep je het spel en geef je taal aan het proces. Voor het verrijken van het spel staan extra ontdekvragen omschreven voor kinderen die wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken.

Buitenkaarten:

Iedere kaart heeft een vaste indeling. De materialen die je nodig hebt staan omschreven en je kunt zien of een kaart ook buiten uit te voeren is. Buitenkaarten herken je aan dit symbool: