header-Methode-Peuterlab

Peuterlab

Ontdekkend spelen voor jongste kleuters en peuters

Peuters en kleuters hebben de natuurlijke drang om de wereld te ontdekken. Hierbij zetten ze hun zintuigen in en spelenderwijs vullen ze hun bibliotheek van ervaringen. Alles wat ze meemaken, beleven en voelen draagt bij aan hun kijk op de wereld. Door te ontdekken, onderzoeken en te spelen.

Gratis webinar

Wil je kennismaken met PeuterLab? Volg dan gratis ons informatieve webinar.

Herken je dit?

* Je wil jongste kleuters en peuters vrij laten spelen, maar het voelt als aanrommelen.
* Je wil het spel niet teveel sturen, maar wel nieuwsgierigheid ontlokken.
* Je wil een rijke leeromgeving aanbieden.
* Je wil spel verrijken, zonder ‘schools’ te werken.

Met PeuterLab stimuleren we kinderen door alledaagse materialen voor te leggen en te kijken wat een kind hiermee gaat doen. We observeren, voegen handelingen en taal toe en faciliteren de plannen van de kinderen. Heel simpel en erg leuk.

PeuterLab is een methodiek die geschikt is voor jongste kleuters en peuters vanaf 3 jaar. Wij hebben een toffe toolkit en leuke workshops en trainingen ontwikkeld, waarmee je dit spel in je groep kunt neerzetten, verrijken én begeleiden. Binnen en buiten! 

Gratis demokaarten

Benieuwd naar de inhoud van onze toolkit? Download dan hier enkele kaarten gratis en laat ons weten wat je ervan vindt.

PeuterLab Toolkit

In de toolkit PeuterLab zitten 50 waanzinnig leuke ontdekkaarten.  Door de kaarten in te zetten wordt ruimte gecreëerd om kinderen vrijuit ontdeksporen te laten maken. Ze gaan aan de slag met open materialen en hun ervaringen worden gekoppeld aan ‘de echte wereld’. Er is veel ruimte voor verrijking en creativiteit.

De kaarten zijn geschikt voor jongste kleuters en peuters. En ze zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Ze helpen professionals bij het begeleiden van dit ontdekkende spel. Door te verwonderen, handelingen na te doen, taal te koppelen en verdieping aan te brengen. Alle tips staan op de kaarten.

Met de 50 ontdekkaarten kun je ruim 2 jaar aan de slag!

Trainingen PeuterLab

Heb je soms ook het gevoel dat je de jongste kleuters en peuters aan hun lot overlaat? Vrij spelen is enorm goed voor hun ontwikkeling, maar je kunt hier zeker een rol in spelen.

In onze trainingen verkennen we samen de mogelijkheden om ontdekkend spel te begeleiden en te verrijken. Samen gaan we praktisch aan de slag en oefenen we diverse begeleidingsvormen. Heel activerend, super leuk en lekker praktisch. Voor teams, organisaties en individuele deelnemers.