De toolkit JuniorLab Plus is een uitdagende set onderzoekskaarten voor kinderen in groep 5 tot en met 8 (en plusklassen). Bomvol boeiende onderwerpen!
De productie van de toolkit is in volle gang! En omdat jij vertrouwen in ons hebt krijg jij 50% korting totdat wij de toolkit lanceren! Koop je nu, dan ontvang je hem in februari 2025 als eerste.
Wacht niet! Deze actie verloopt binnenkort.
Het Kleine Avontuur ontwikkelt tools en trainingen voor het basisonderwijs en thuis. Om kinderen van 3 tot 13 jaar vanuit ontdekkend en onderzoekend leren de wereld en zichzelf te leren kennen.
Wij geloven dat kinderen keuzes kunnen en mogen maken tijdens hun leerproces. Daarbij mogen ze ontdekken, passie vinden, en eigenaarschap tonen. Onze methodieken zijn ontwikkeld om kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong structureel uit te kunnen dagen. En tevens de rest van de groep te laten profiteren van deze mooie vorm van onderwijs. Ontwikkelingsgericht met oog voor betrokkenheid, eigenaarschap, de wettelijke opdracht en groei van kennis en vaardigheden.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
A short description of the benefit.
A short description of the benefit.
A short description of the benefit.
A short description of the benefit.
JuniorLab Plus is een toolkit met 50 unieke onderzoekskaarten die kinderen in de midden- en bovenbouw uitdagen om verder te kijken dan de standaard wereldoriëntatie onderwerpen. De kaarten bevatten de meest favoriete onderwerpen uit plusklassen.
Elke kaart start met een korte introductie om het onderwerp te verkennen en de voorkennis van leerlingen te activeren. Vervolgens gaan kinderen aan de slag met hun eigen leervragen, wat hun nieuwsgierigheid en eigenaarschap over het leerproces stimuleert.
De kaarten bieden inspiratie voor schriftelijke en creatieve verwerking, waardoor leerlingen op een manier leren die bij hen past. JuniorLab Plus verrijkt het onderwijs, versterkt onderzoeksvaardigheden en stimuleert ‘leren leren’. Vaardigheden die essentieel zijn voor de toekomst.
Doelgroep: leerkrachten uit groep 5 tot en met 8, plusklasbegeleiders en hb-specialisten.
Elke kaart behandelt originele, uitdagende thema’s die niet snel in het reguliere curriculum voorkomen.
Kinderen werken aan eigen leervragen, ontwikkelen onderzoeksvaardigheden en nemen verantwoordelijkheid voor hun leerproces.
Combineert schriftelijke en creatieve opdrachten, zodat leerlingen hun kennis op diverse manieren kunnen uitdrukken.
Perfect voor plusklassen of als verrijking in groep 5-8, met minimale voorbereiding voor de leerkracht.
De toolkit JuniorLab Plus is een uitdagende set onderzoekskaarten, ontwikkeld voor kinderen in groep 5 tot en met 8 die flinke uitdaging kunnen gebruiken.
De productie van de toolkit is in volle gang! En omdat jij vertrouwen in ons hebt krijg jij 50% korting totdat wij de toolkit begin 2025 officieel lanceren!
Wacht niet! Deze actie verloopt binnenkort.
Laat kinderen zelf een onderwerp kiezen als ze in een plusklas zitten. Eigenaarschap verhoogt de betrokkenheid. Zorg als leerkracht voor een gezamenlijke start en begeleid op vaardigheden. De toolkit kan ingezet worden als basis van een plusklas of als zelfstandig te maken verrijkingswerk.
Voor zelfstandigheid is betrokkenheid nodig en zijn de juiste vaardigheden van belang. Om de betrokkenheid te vergroten kun je als begeleider de introductie samen doorlezen. Maak de kinderen nieuwsgierig en laat ze bij voorbaat een kaart zelf kiezen naar interesse. Neem samen de eerste keren de kaart door. Lees de introductie grondig door en ga stapsgewijs door de kaart. Iedere fase is van belang voor goed onderzoek. Haal voorkennis op, laat leervragen kiezen of formuleren en kennis vergaren en verwerken. Het oefenen van aantekeningen maken zal getraind moeten worden. Dit kan mooi tijdens taallessen of tijdens begeleidingsmomenten.
Lees de kaart altijd zelf even door. Let op welke vragen de aandacht trekken. Zoek zelf of met de kinderen vooraf boeken en websites waar informatie te vinden is. Maak een QR code om te scannen om bij de website te komen. Betrek je leesconsulent en zorg voor variatie in boeken: informatieve boeken, tijdschriften, leesboeken, websites, experts… Zie dit als voorbereiding van je onderwijs. Wil je tips? In onze trainingen verzamelen we samen bronnen!
Je kunt van een kaart een onderzoeksperiode van 6 weken maken, maar ook een mini onderzoek van een uur. Kijk naar wat de leerlingen nodig hebben.
De tijdsduur varieert ook per kaart, te vinden informatie en per kind. Zorg dat kinderen weten wat ze moeten en kunnen doen, zodat ze zelf aan de slag kunnen. Volg de betrokkenheid, stimuleer onderzoek en dan is een kaart lang een grote bron van onderzoek. In onze training leren we je hoe je de onderzoekshouding kunt blijven aanzwengelen.
Deze kaarten zijn behoorlijk pittig qua inhoud en onderwerp. Om zelfstandig op onderzoek te kunnen gaan is het van belang dat kinderen vaardigheden beheersen, zoals onderzoekend en begrijpend lezen, aantekeningen maken en samenvatten. Uiteraard moeten deze vaardigheden gestimuleerd en aangeleerd worden.
En krijg als eerste updates over trainingen, nieuwtjes en producten
© Uitgeverij Het Kleine Avontuur