Trainingen KleuterLab

Onderzoekend leren en spelenderwijs uitdagen

  • Wil jij kinderen betrekken bij het onderzoeken en opbouwen van je thema?
  • Spel verrijken met spelwendingen en KleuterLab ontwerpuitdagingen?
  • Samen voorkennis ophalen en het thema zintuiglijk verkennen?
  • Boeiende uitstapjes maken en verdiepende dialogen voeren?
  • Met leervragen aan de slag?
  • En meteen je praktijk voorbereiden?

Wat houdt deze training in?

De training KleuterLab verdelen we over drie dagdelen. We organiseren open trainingen op diverse locaties in Nederland en geven teamtrainingen op je eigen school. Het is ook mogelijk om de training online te volgen.

In onze training leer je hoe je ontwerpend, onderzoekend en spelend leren kunt neerzetten als basis van je onderwijs aan het jonge kind. Je leert te begeleiden vanuit diepere denkvragen, zodat er verrijking en meer eigenaarschap in je groep ontstaat. Je leert de betrokkenheid te volgen in je thema’s en hier verbreding en verdieping in aan te brengen.

De training is lekker praktisch. We voeren onderzoekskaarten van KleuterLab uit en bekijken welke materialen geschikt zijn. We bedenken spelwendingen en ontwerpuitdagingen. En we kijken naar de organisatie in je groep. Je bereidt je praktijk voor vanuit de fasen van onderzoekend leren en samen reflecteren we op onze ervaringen. Inspirerend, actief en verrijkend voor jou en je klas.

Waar en in welke vorm kan ik deze training volgen?

Open trainingen KleuterLab

We geven open trainingen door heel Nederland. Dit doen we het hele jaar bij gastscholen die hun deuren voor ons openen. Wil je je individueel specialiseren? Samen met collega’s van andere scholen de kneepjes van het vak leren kennen? Kies je regio en de training die je wilt volgen en kijk waar je kunt aansluiten.

open training
online training

Online training KleuterLab

Wil je liever een training online volgen? Dat kan! Regelmatig plannen we een nieuwe online training in. Deze volg je tegelijk met een groep professionals via Zoom. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen en interactie. Je krijgt praktijkopdrachten, hand-outs en handige (digitale) materialen na iedere module. Je krijgt toegang tot een online prikbord om de ontwikkeling van anderen te volgen en we reflecteren op je praktijk. De inhoud is gelijk aan de ‘live’ trainingen en je wordt begeleid door een vaste trainer.

Teamtraining KleuterLab

Wil je een training op maat met je eigen team of onderbouwbouw volgen? Neem dan vooral contact op voor de mogelijkheden. We bellen of Zoomen om kennis te maken en jullie beginsituatie en wensen in kaart te brengen. Vervolgens stellen we een offerte op. Jullie krijgen een trainer toegewezen met wie je data gaat prikken. En dan: aan de slag! 

Interesse? Neem contact op via: info@hetkleineavontuur.nl

teamtraining2

Belangrijke informatie: