Over ons

Wat is Het Kleine Avontuur?

Het Kleine Avontuur is opleidingsinstituut voor onderwijstrainingen en uitgeverij van educatieve concepten en avontuurlijk speelspul. Een plek waar verwondering en creativiteit de baas zijn. Waar kinderen EN volwassenen worden uitgedaagd om te onderzoeken en te spelen. Thuis ravotten, onderzoekend leren, avontuurlijk werken…!

Wie zit hier achter:

Dat ben ik: Inge Schilders

Inge-Schilders

Sinds 2011 de trotse eigenaar van uitgeverij Het Kleine Avontuur. Ik sta voor onderzoeken, conceptueel denken en ontwikkelen middels spel. Waarom saai en serieus spelen, leren en werken als het ook een heel stuk leuker en effectiever kan.
Gek ben ik op creatief denken, op nieuwe dingen. En met mijn achtergrond in het onderwijs als docent, intern begeleider en educatief conceptontwikkelaar durf ik inmiddels te zeggen dat ik als geen ander weet hoe mensen leren en hun creativiteit kunnen inzetten om grootse doelen te behalen.
Maar bovenal ben ik partner van een geweldige vriend en mama van twee wonderlijk leuke kinderen. Dagelijks word ik verrast door hun grappige opmerkzaamheden, door hun tegendraadse buien, hun liefdevolle omhelzingen en bijzondere gedachten.

Graag laat ik me meevoeren in de dromen en wensen van kinderen. Wat raakt hen en verwondert hen? Vanuit deze verwonderingen ben ik begonnen aan mijn eerste spellen.

Biografie

In 2011 startte dit avontuur. Met het spel Kleine Avonturen voor Ouder en Kind maakte Nederland en later ook België kennis met onze eerste uitgave. Al snel moest dit spel in herdruk vanwege grote belangstelling. Het spel is zelfs benoemd tot ‘Meest gewaardeerde gezelschapsspel van 2015’!

Alles in dit spel draait om lekker samen spelen, als volwassene uitgedaagd worden om mee te buigen met de creatieve, actieve en fantasievolle opdrachten.

Twee jaar later, in 2013, volgde Kleine Avonturen voor Groepen. Een zelfde spel vol creativiteit, maar nu uit te voeren met een flinke groep kinderen. Dit spel vond grote belangstelling bij scholen, werd ingekocht door gezinsbegeleiders en voor kinderfeestjes.

In 2015 werd er volop gekokkereld in de keuken van Het Kleine Avontuur. Voorbereidingen werden getroffen om in 2016 vol trots BubbleLab te lanceren. BubbleLab is een serie producten waar je zelf gigantische zeepbellen mee kunt brouwen. Magisch, simpel en fantastisch om te doen. Na een magische start op de Spielwarenmesse in Neurenberg door onze groothandel Immenz begon Europa BubbleLab langzaam te omarmen. Zo gaaf!

Vervolg…

Naast het ontwikkelen van spellen, ontwikkel ik ook educatieve concepten voor het jonge kind. Ook hierbij ben ik op zoek geweest naar uitdagende aanleidingen om kinderen uren te laten spelen en onderzoeken. In 2017 kwam na lang voorbereiden en vele pilots gedraaid te hebben KleuterLab op de markt. In razend tempo verovert KleuterLab de klaslokalen van Nederland en België. Vele workshops en trainingen Onderzoekend Leren worden gegeven.

Vlak na KleuterLab, ook in het voorjaar van 2017 heeft Het Kleine Avontuur wederom een grote stap gezet. Het spel Spijbel Snoei en Struikel is ontwikkeld. Een spel waarmee volwassenen in hun werkomgeving samen een lerende organisatie neer kunnen zetten. Spelenderwijs kennis en eigenaarschap delen. Ontzettend leuk om te doen en dit verhaal krijgt zeker een staartje. Blijf ons volgen dus!

In januari 2019 kwam onze volgende grote droom uit: Het Kleine Avontuur stond op de grootste onderwijstentoonstelling van Nederland, de NOT in de Jaarbeurs van Utrecht. Ik spreek hier van ‘we’, omdat er inmiddels freelance trainers aangehaakt zijn voor de vervolgtrainingen die we ontwikkeld hebben: PeuterLab en JuniorLab. Om de groei in vaardigheden optimaal te laten plaatsvinden bij kinderen is het van belang dat ook de voorschoolse organisaties en overige groepen van de basisschool kennismaken met ons concept.

Naast onze trainingen bieden we talloze workshops aan, waaronder ook de ‘Kommee op Avontuur’ workshopmiddag. Samen met het bedrijf Kommee organiseren we jaarlijks zes bijeenkomsten waarbij we het onderwijs mee naar buiten nemen. Enorm inspirerende middagen en een hele leuke samenwerking!

Onze missie

Ja, hier spreek ik van ‘onze’. Want Het Kleine Avontuur groeit uit zijn jasje. Bij nieuwe projecten wordt steeds vaker samenwerking gezocht om samen tot mooie nieuwe uitgaven te komen.

En de missie, die blijft hetzelfde:

De mooiste avonturen beginnen met lef!
Heb het lef om te spelen, om jezelf te verwonderen.
Om je gewoonten steeds door een andere bril te bekijken.
En vooral: geniet!

Je vindt deze missie terug in drie thema’s op deze website:
Thuis Ravotten, Onderzoekend Leren en Avontuurlijk werken.

Veel plezier

Veel plezier op deze website, ik hoop je snel te ontmoeten.

Heb je vragen, leuke tips of zelf een goed idee?
Neem contact op via mail: info@hetkleineavontuur.nl en je krijgt snel een reactie!

Een avontuurlijke groet,

Inge Schilders

Inge Schilders - Het Kleine Avontuur